Fasole verde cu sos de busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de fasole verde cu sos de busuioc din: fasole verde, ceapa rosie, busuioc, rosii, pasta de tomate, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Fasole verde cu sos de busuioc

  • 1 kg fasole verde proaspătă
  • 1 ceapă roşie de mărime medie
  • câteva frunze de busuioc
  • 4 roşii potrivite
  • 1 lingură pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Cureţi tecile de fasole, tăindu-le ambele capete. După aceea, le speli şi le pui la fiert împreună cu roşiile coapte, crestate într-o parte. Cureţi o ceapă roşie şi o toci destul de fin, apoi o căleşti în două linguri de ulei de măsline cu puţină sare şi cu câteva frunze de busuioc.

Intr-un alt vas cu fundul gros, pui câteva frunze de busuioc la fiert, în câteva linguri de apă, la foc foarte mic. Fierbi doar câteva minute, cât să parfu¬meze apa cu aroma busuiocului. După ce a clocotit apa în care fierb fasolea şi roşiile, scoţi roşiile şi le laşi să se răcorească puţin.

Apoi le decojeşti şi le pasezi într- un castron. Scoţi şi fasolea după ce s-a opărit şi o scurgi bine, apoi o adaugi în tigaie lângă ceapa călită cu busuioc.

Adaugi puţin piper măcinat şi 1/2 pahar de apă. Acoperi vasul şi laşi to¬tul să fiarbă, scuturând tigaia din când în când, vreme de aproximativ 30 de minute. Când fasolea e suficient de fiartă, adaugi pasta de tomate în sucul de roşii deja făcut, lei apa în care a fiert busuiocul separat şi un strop de sare şi torni totul în tigaie.

Amesteci şi laşi să fiarbă înăbuşit încă vreo 15 minute, apoi e gata. La final, mai adaugi câteva frunze de busuioc rupte în bucăţele.

Fasole verde cu sos de busuioc

Fasole verde cu sos de busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.