Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc

Printeaza

O reteta de Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc din: file de porc, usturoi, miere, sos de soia, boia, fasole verde, soia, sare si ulei de susan.

Ingrediente:Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc

  • 600 g file de porc
  • cca 3 cm ghimbir
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură miere
  • 6 linguri sos de soia
  • boia
  • 250 g fasole verde lată
  • 250 g fasole verde
  • soia
  • sare
  • 3 linguri ulei de susan

 

Mod de preparare:

Carnea se taie fâşii lungi de cca 1,5 cm. Se decojeşte ghimbirul şi se taie beţişoare subţiri. Se amestecă împreună cu usturoiul tocat, mie­rea, 5 linguri sos de soia şi puţină boia.

Se adau­gă bucăţile de carne şi se amestecă; se acoperă şi se lasă la frigider cca 30 min. Se taie bucăţi fasolea verde şi se fierbe al dente în apă cu sare 6-8 min. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se prăjeşte carnea în wok, în ulei încins, cca 3-4 min. Se adaugă fasolea şi se prăjesc puţin împreună. Se condimentează cu sos de soia şi se decorează cu pătrunjel.

Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc

Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.