Fasole verde la borcan

Printeaza

Fasole verde la borcan din: fasole verde, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei, sare, boia dulce.

Ingrediente: Fasole_verde_la_borcan

  • 2 kg fasole verde
  • 4 cepe
  • 3 ardei graşi
  • 1 kg roşii
  • 6 căţei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • boia dulce

Mod de preparare:

Cureţi fasolea de codiţe, o speli şi o rupi în bucăţele. Cureţi celelalte legume, tai ceapa cubuleţe, ardeii feliuţe, iar usturoiul îl pisezi şi îl freci cu puţină sare.

Pui la fiert fasolea în apă cu sare. Căleşti ceapa în puţin ulei apoi adaugi ardeii graşi şi laşi să dea în 2-3 clocote. Dai roşiile pe râzătoare şi le adaugi peste ceapă şi ardei, odată cu pasta de usturoi şi boiaua.

După ce a fiert fasolea, o pui peste sos şi fierbi împreună 10 minute, cât să scadă bine.

Umpli borcane de 800 g (circa 5 bucăţi), le pui capace şi le aşezi într-o cratiţă, învelite în ziar, să fiarbă 30 de minute.

Când s-au răcit, depozitezi borcanele în cămară.

Fasole verde la borcan

Fasole_verde_la_borcan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.