Fasole verde cu zarzavat – pentru ciorba

Printeaza

Fasole verde cu zarzavat – pentru ciorba

Ingrediente:Fasole verde cu zarzavat - pentru ciorba

  • 7 kg fasole
  • 1 l ulei
  • 1,5 kg roşii (sau 1 kg bulion)
  • 1 kg ceapă
  • 1,5 kg ardei (sau gogoşari)
  • o legătură frunze de ţelină şi una de pătrun­jel
  • sare
  • 4 aspirine

 

 

Mod de preparare:

Cureţi păstăile, le speli în apă rece şi le rupi în bucăţi. De asemenea, zarzavatul îl cureţi şi-l tai feliuţe (ca la ciorbă). Şi verdeaţa o speli şi o tai mărunt.

Intr-o oală de 10 l torni uleiul şi pui un strat de păstăi, unul de roşii, de ceapă şi celelalte zarzavaturi, apoi repeţi operaţiunile având grijă ca peste fiecare strat să presari şi sare.

Dacă foloseşti bulion, atunci îl torni o dată cu uleiul în oală, dar conserva iese mai gustoasă cu roşii. Acoperi oala cu un capac şi o aşezi la foc mic ca să fiarbă.

Când totul este aproape fiert pui compoziţia în borcane de 800 ml (sau mai mici) cu tot cu zeama pe care şi-a lăsat-o zarzavatul în timpul fierberii, deasupra conţinutului pui 1/2 de pastilă de aspirină, capsezi borcanele şi le aşezi din nou la foc, la bain-marie, pentru 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.