Fasole verde cu sos alb

Printeaza

Fasole verde cu sos alb din: fasole verde, smantana, faina, lapte, marar, ulei.

Ingrediente:Fasole verde cu sos alb

  • 1 kg fasole verde
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura faina
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 legatura de marar
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Fasolea se curăţă, se spală şi se pune la fiert într-o oală cu apă.

In timp ce fierbe, se înfierbântă uleiul într-o tigaie.

Se căleşte făina până capătă o culoare aurie, amestecând permanent cu o lingură de lemn ca să nu se ardă, apoi se stinge cu lapte, după care se toarnă şi smântână.

Se lasă să fiarbă în clocote mici timp de câteva minute, apoi se adaugă fasolea, scursă foarte bine în prealabil.

Se mai lasă să dea câteva clo­cote, apoi se ia de pe foc şi se serveşte cu mărar tocat fin presărând deasupra.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.