Fasole verde cu smantană si marar

Printeaza

Fasole verde cu smantană

Ingrediente:Fasole verde cu smantană si marar

  • 1 kg fasole verde grasă
  • 50 g unt
  • 150 g smântână degresată
  • 1 lingură făină
  • sare
  • 1 legătură mărar verde

 

Mod de preparare:

Fasolea tânără se alege, se spală şi se taie în bucăţi lungi de 3 cm. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Când a fiert bine, fasolea se scurge de zeama care a mai rămas.

Se pune într-o cratiţă cu unt înfierbântat, se acoperă cratiţa cu un capac şi se înăbuşă 5 minute pe foc. Se adaugă apoi smântână amestecată cu făina şi se mai lasă să dea în câteva clocote, la foc potrivit.

La servire, se presară cu mărar tocat mărunt. Se serveşte caldă.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Banuiesc ca este un fel de salata calda, nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.