Fasole scazuta

Printeaza

Fasole scazuta din: fasole boabe, ceapa, ardei, morcov, pasta de ardei, rosii in bulion, telina apio, ulei, sare, piper, verdeata.

Ingrediente:Fasole scazuta

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia
  • 1 morcov
  • 1 lingură cu pastă de ardei (iute sau dulce)
  • 300 ml roşii în bulion
  • 1 ţelină apio
  • ulei
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Lasă fasolea la înmuiat peste noapte. Pune-o la fiert în apă rece şi, după ce dă în clocot, schimbă apa şi pune-o din nou la fiert în apă rece. A treia oară, scurge-o şi pune-o la fiert în apă clocotită, împreună cu o ceapă şi un morcov întreg.

Separat, într-o tigaie, căleşte o ceapă, ardeiul capia şi apio tăiată rondele, adaugă pasta de ardei şi bulionul. Lasă pe foc până când scade. Când fasolea a fiert, scoate ceapa şi morcovul, toarnă sosul în oală şi las-o să dea într-un clocot.

Serveşte-o cu verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.