Fasole rosie cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de fasole cu: fasole rosie, morcovi, radacina de pastarnac, telina, sfecla, radacina de patrunjel, praz, marar verde, usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500g fasole roşie
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 telină
  • 1 sfeclă mai mică
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 fir de praz
  • 1 leg. marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • 100ml ulei
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita hrean
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea, schimbând apa de două-trei ori. Scurgeţi-o apoi de apă. Curăţaţi legumele şi tăiaţi-le în bastonaşe sau în cubulete cam de aceeaşi dimensiune. Căliţi-le în ulei, împreună cu usturoiul pisat, prazul tăiat în segmente de 3 -5cm, hreanul, sare, piper şi boia.

Turnaţi legumele călite peste fasole şi amestecaţi pentru omogenizare. Presăraţi mărar verde tăiat mărunt, înainte de servire.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.