Fasole olteneasca

Printeaza

Fasole olteneasca din: fasole, carnati proaspeti, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, piper, praz.

Ingrediente:Fasole olteneasca

  • 200 g fasole uscată
  • 400 g cârnaţi proaspeţi
  • 100 g ceapă
  • 150 ml suc de roşii
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 200 g praz

 

Mod de preparare:

Fasolea spălată în mai multe ape o pui la fiert. Prima apă o arunci, apoi continui fierberea cu altă apă caldă, până când fasolea este fiartă.

Cârnaţii îi pui la prăjit într-o tigaie cu ulei, îi rumeneşti pe toate părţile, apoi îi scoţi. în uleiul rămas în tigaie căleşti ceapa tocată rpărunt, iar după aceea stingi,cu puţin suc de roşii.

După ce s-a fiert, scurgi fasolea, o pui în tigaie peste ceapă, amesteci, condimentezi şi torni sucul de roşii rămas. Laşi să fiarbă până la îngroşarea sosului.

Serveşti fasolea cu cârnăciori deasupra şi praz alături.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.