Fasole olteneasca
PrinteazaFasole olteneasca din: fasole, carnati proaspeti, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, piper, praz.
- 200 g fasole uscată
- 400 g cârnaţi proaspeţi
- 100 g ceapă
- 150 ml suc de roşii
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 200 g praz
Mod de preparare:
Fasolea spălată în mai multe ape o pui la fiert. Prima apă o arunci, apoi continui fierberea cu altă apă caldă, până când fasolea este fiartă.
Cârnaţii îi pui la prăjit într-o tigaie cu ulei, îi rumeneşti pe toate părţile, apoi îi scoţi. în uleiul rămas în tigaie căleşti ceapa tocată rpărunt, iar după aceea stingi,cu puţin suc de roşii.
După ce s-a fiert, scurgi fasolea, o pui în tigaie peste ceapă, amesteci, condimentezi şi torni sucul de roşii rămas. Laşi să fiarbă până la îngroşarea sosului.
Serveşti fasolea cu cârnăciori deasupra şi praz alături.
Pofta buna!