Fasole grasa cu piept de porc

Printeaza

O reteta de fasole grasa cu piept de porc din: piept de porc, fasole, ulei, vin alb, ceapa, boia de ardei, cimbru, usturoi, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 600 g piept de porc
  • 1 kg fasole grasa
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 1 lingura boia de ardei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi pieptul în felii şi presăraţi-l cu sare, piper, boia şi cimbru. Prăjiţi-I înăbuşit în 50ml ulei şi 1 ceşcuţă de apă până când se evaporă toată apa, iar carnea se pătrunde bine. Separat, într-o altă tigaie, prăjiţi înăbuşit în ulei fasolea grasă spălată, împreună cu ceapa tocată julienne.

Adăugaţi pieptul prăjit, vinul şi potriviţi de sare şi piper. Lăsaţi să fiarbă încă 15 minute şi la final puneţi usturoiul tocat mărunt, împreu­nă cu pătrunjelul.

Fasole grasa cu piept de porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.