Fasole fava şi prosciutto

Printeaza

Fasole fava si prosciutto

In Italia, fasolea fava este considerată un adevărat vestitor al primăverii. Ea este preţuită datorită texturii ei bogate şi aromei de nuci. Se potriveşte perfect cu un prosciutto de Parma.

Această fasole se cultivă de secole bune. Inainte de toate, boabele trebuie scoase din păstaile lor verzi, groase. Modul de preparare depinde de perioada în care sunt recoltate. Primele boabe, recoltate primăvara, mici cât o unghie, sunt atât de fragede încât pot fi mâncate şi crude.

In Toscana acestea se numesc baccelli şi intră în componenta unei salate în care se pun şi câteva fâşii de prosciutto, puţină brânză pecorino picantă şi câteva picături de ulei de măsline extravirgin iute.

Mai târziu, în timpul verii, când fasolea începe să aibă un conţinut mai mare de amidon, boabele trebuie scoase din păstăi – o operaţiune laborioasă, care ia mult timp. Boabele mari se fierb la foc mic, împreună cu puţin ulei de măsline şi usturoi.

Se amestecă cu felii de prosciutto şi se servesc la temperatura camerei, ca salată, alături de alte feluri de mâncare. Fie rece, fie caldă, primăvara sau în timpul verii, fasolea fava cu prosciutto rămâne o delicatesă specific toscană.

Fasole fava şi prosciutto

Fasole fava şi prosciutto

Fasole fava şi prosciutto

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.