Fasole de vară
PrinteazaO reteta simpla de fasole de vara din: fasole, ceapa verde, usturoi verde, ulei de dovleac, otet de mere, patrunjel verde, ardei iute, sare si piper.
- 500 g fasole de fasole alba noua
- 1 ceapa verde
- 1 legatura de usturoi verde
- 4-5 linguri ulei de dovleac
- 1-2 linguri otet de mere
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scoateţi din teci boabe de fasole albă, uriaşă. Puneţi-ti la fiert cu apa cu sare. Intre timp, curăţaţi usturoiul, ardeiul iute, ceapa verde, tâiaţi-le în rondele şi puneţi-le într-un castron mai mare. Turnaţi uleiul si otetul deasupra, săraţi, piperaţi si amestecati ingredientele bine.
Puneţi castronul la rece. Când fasolea este fiarta scurgeţi-o de apă. Tăiaţi pătrunjelul şi mărarul mărunt şi puneţi-l boabele de fasole cât timp acestea sunt fierbinţi. Amestecaţi ingredientele şi lăsaţi vasul acoperit.
In acest fel, aromele verdeţurilor trec la boabe. După ce boabele s-au răcit puţin, tumaţi peste ele şi amestecul cu ceapă şi usturoi. Amestecaţi şi lăsaţi vasul acoperit 5 minute inainte de servire.
Fasole de vară
Poftă bună!