Fasole de vară

Printeaza

O reteta simpla de fasole de vara din: fasole, ceapa verde, usturoi verde, ulei de dovleac, otet de mere, patrunjel verde, ardei iute, sare si piper.

Ingrediente:Fasole de vară

  • 500 g fasole de fasole alba noua
  • 1 ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 4-5 linguri ulei de dovleac
  • 1-2 linguri otet de mere
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scoateţi din teci boabe de fasole albă, uriaşă. Puneţi-ti la fiert cu apa cu sare. Intre timp, curăţaţi usturoiul, ardeiul iute, ceapa verde, tâiaţi-le în rondele şi puneţi-le într-un castron mai mare. Turnaţi uleiul si otetul deasupra, săraţi, piperaţi si amestecati ingredientele bine.

Puneţi castronul la rece. Când fasolea este fiarta scurgeţi-o de apă. Tăiaţi pătrunjelul şi mărarul mărunt şi puneţi-l boabele de fasole cât timp acestea sunt fierbinţi. Amestecaţi ingredientele şi lăsaţi vasul acoperit.

In acest fel, aromele verdeţurilor trec la boabe. După ce boabele s-au răcit puţin, tumaţi peste ele şi amestecul cu ceapă şi usturoi. Amestecaţi şi lăsaţi vasul acoperit 5 minute inainte de servire.

Fasole de vară

Fasole de vară

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.