Fasole cu ulei de masline si suc de lamaie

Printeaza

Fasole cu ulei de masline si suc de lamaie din: fasole borlotti, usturoi, roşie, salvie proaspătă, ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper negru.

Fasole cu ulei de masline si suc de lamaie

Ingrediente:

  • 340 g fasole borlotti înmuiată peste noapte
  • 2 căţei de usturoi curăţaţi
  • 1 roşie prunişoară
  • un mănunchi mic de salvie proaspătă
  • dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Clătiţi fasolea înmuiată şi adăugaţi usturoiul, roşia şi salvia. Acoperiţi cu apa rece. Aduceţi totul la fierbere, puneţi capacul şi lăsaţi să se facă la foc mic timp de 1 ora sau până fasolea devine moale.

Scurgeţi, aruncaţi roşia, salvia şi usturoiul şi puneţi din belşug dressing din ulei de mc sline şi suc de lămâie peste fasole. Gustaţi, pentru a mai asezona dacă e nevoie, şi serviţi-o caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.