Fasole cu carnaţi şi dovlecei

Printeaza

Fasole cu carnaţi şi dovlecei

Fasole cu carnaţi şi dovlecei

Ingrediente:

  • 500 g cârnaţi mici
  • 500 g fasole galbenă
  • 100 g boabe de porumb din conservă
  • doi ardei capia
  • o ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • un dovlecel
  • 4 roşii
  • o linguriţă de seminţe de chimen
  • sare, piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • mărar

Preparare:

Fasolea galbenă se spală şi se fierbe în apă fierbinte, în care se adaugă o lingură de sare. Când au fiert, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la scurs. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie în cubuleţe.

Dovlecelul se spală, se scurge de apă şi se taie în felii subţiri. Se pun într-un castron, se presară cu sare, piper şi se amestecă.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins. Când ceapa a devenit maronie, se adaugă ardeii capia curăţaţi de seminţe şi tocaţi în cubuleţe.

Se adaugă feliile de dovlecel şi fasolea galbenă scursă de apă. Se călesc câteva minute, se adaugă roşiile, boabele de porumb, seminţele de chimen, sare şi piper după gust. Se toarnă o cană de apă şi se lasă să fiarbă până când scade sosul format.

Carnaţii se prăjesc în ulei încins fără să se spargă, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.

Fasole cu cârnaţi şi dovlecei

Fasole cu cârnaţi şi dovlecei.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.