Fasole cu carnati si boia

Printeaza

O reteta delicioasa de fasole cu: carnati afumati, ceapa, ulei, boia de ardei dulce, sare, piper.

Ingrediente:

  • 700g fasole uscată
  • 800g cărnăţi afumati
  • 2 cepe
  • 50ml ulei
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta. Fierbeţi-o schim­bând apa de 3 ori. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o 2-3 minute în ulei. Adăugaţi cârnaţii tăiaţi în bucăţele, apoi după 5-6 minute puneţi boiaua de ardei.

Căliţi încă 5 minute, după care adăugaţi fasolea fiartă. Puneti 2 căni de apă fierbinte, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 40-50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.