Fasole cu ardei iute
PrinteazaFasole cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, coriandru, chimen, oregano, usturoi, sos de rosii, otet de vin rosu, zahar, supa limpede de legume, tortilla chips, branza cedar, telemea.
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie, taiata julien
- 3 bucati ardei gras, diferiti, taiati felii
- 2 bucati ardei iute, tocat
- 2 lingurite coriandru macinat
- 2 lingurite chimen macinat
- 1 lingura oregano uscat
- 2 catei de usturoi, taiat felii
- 400 g sos gros de rosii – passata
- 1 lingura otet de vin rosu
- 1 lingura zahar
- 300 ml supa limpede de legume
- 400 g fasole neagra sua osie din conserva
- 1/2 punga tortilla chips
- 50 g branza Cedar
- 50 g telemea sfaramata
Mod de preparare:
Intr-un vas larg incinge uleiul si prajeste ceapa si ardeii 10 minute. Adauga ardeiul iute si usturoiul si prajeste 2 minute. Stinge cu sosul de rosii, otetul, zaharul, supa de legume si fasolea. Fierbe la foc mic 30 de minute.
Asaza chipsurile deasupra intr-un strat si presara branza. Da la grill la temperatura potrivita 5 minute, pana cand se rumeneste si devine crocanta.
Poti prepara din ajun si inainte de a servi acoperi cu chipsuri si branza si dai la cuptor ca sa se incalzeasca.
Fasole cu ardei iute
Pofta buna!