Fasole cu cârnati

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de fasole cu carnati din: fasole boabe, carnati, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, busuioc, rosii, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Fasole cu cârnati

  • 350 g fasole boabe
  • 200 g cârnaţi
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 cepe
  • 1 crenguţă busuioc
  • 3 roşii
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o speli bine şi o pui la înmuiat în apă rece cu o seară înainte. A doua zi, pui fasolea la fiert în apă şi o strecori din nou, după câteva clocote, apoi înlocuieşti apa cu alta clocotită.

Separat, într-o cratiţă, înăbuşi la foc mic cârnaţii tăiaţi felii, zarzavaturile curăţate şi tăiate felii, la care adaugi 250 ml apă, foile de dafin, sare şi piper după gust.

Când legumele s-au înmuiat, adaugi fasolea, roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt, busuiocul şi laşi să fiarbă la foc potrivit 10 minute.

Torni deasu­pra cele 2 linguri de ulei şi pui cratiţa la cuptor la foc mic pentru 15-20 de minute.

Fasole cu cârnati

Fasole cu cârnati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.