Fasole batuta cu mustar

Printeaza

Fasole batuta cu mustar din: fasole, ceapa, ulei, mustar, usturoi, sare, boia iute, piper, zeama de lamaie.

Ingrediente:Fasole batuta cu mustar

  • 600 g fasole boabe
  • 400 g ceapa
  • 250 ml ulei
  • 1 lingurita mustar
  • 50 g usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 50 boia iute
  • un pic de piper
  • 2 linguri zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Fasolea boabe, aleasa, se spala in cateva ape. Se pune la inmuiat in apa rece pentru 4-6 ore. Se spala din nou si se pune la fiert schimbandu-se trei ape (apa se adauga fierbinte). Cand boabele au devenit moi se strecoara foarte bine.

Fasolea se da apoi prin masina de carne impreuna cu 50 g de ceapa. Se adauga mustar, pi­per, zeama de lamaie, 150 ml ulei si mujdeiul de usturoi cu sa­re. Totul se amesteca foarte bine, pana ce compozitia a devenit omogena.

Separat, in restul de ulei (100 ml) se caleste ceapa (300 g) taiata solzisori, pana devine moale, dupa care se amesteca cu boia de ardei (pentru culoare) si se toarna intr-un strat uniform peste fasole se da la rece.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • fasole batuta cu mustar

3 comentarii

  1. Am facut si a iesit foarte buna fasolea cu mustar

  2. Vreau si eu sa vad cum este

  3. Trebuie data neaparat prin masina de tocat? Eu as face-o facaluita. Interesanta ideea cu mustarul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.