Fasole batuta cu masline

Printeaza

Fasole batuta cu masline  din: fasole boabe, masline, boabe de porumb, ulei de masline, ceapa, boia dulce, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Fasole batuta cu masline

  • 1 kg fasole boabe
  • 200 g masline
  • 100 g boabe de porumb
  • 100 g ulei de masline
  • 2 cepe
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se înmoaie fasolea de seara, apoi se fierbe bine, schimbând 2-3 ape.

Când s-a răcit, se strecoară de apă şi se dă prin maşina de tocat împreună cu usturoiul.

Se amestecă bine cu uleiul, cu boa­bele de porumb şi cu măslinele curăţate de sâmburi şi tocate mărunt (se păstrează câteva pen­tru ornat).

Separat, se taie ceapa peştişori şi se rumeneşte în puţin ulei.

Când este gata, se adaugă putină boia dulce, se toarnă cea­pa călită peste fasolea aranjată pe un platou.

Se ornează cu feliute de măsline.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.