Fasole batuta cu castraveciori acri

Printeaza

Fasole batuta cu castraveciori acri din: fasole uscata, masline, ulei, ceapa, bulion de rosii, piper si cimbru.

Ingrediente:Retete_1

  • 2 kg de fasole uscata
  • 200 g masline
  • 400 ml ulei
  • 2 cepe
  • 4 linguri bulion  de rosii
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Speli fasolea bine, după care o pui la fiert. După ce a fiert bine, o baţi până devine o pastă.

După ace­ea, adaugi uleiul, ceapa, bulionul de roşii, piperul şi cimbrul. Serveşti fasolea bătută cu măsline şl castraveciori muraţi.

 

 

Pofta buna!

 

Fasole batuta cu castraveciori acri

Ingrediente:

  • 400 g fasole albă sau fasole boabe (gătită și scursă)
  • 2 castraveți mici, murați sau castraveți murați în oțet, tăiați cubulețe
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți fin sau pisați
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • O lingură de oțet de mere
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • Frunze proaspete de mărar sau pătrunjel, pentru decor (opțional)

Mod de preparare:

Începeți prin a găti fasolea, dacă nu o aveți deja gătită. Fasolea se fierbe în apă cu sare până când devine moale. După fierbere, scurgeți-o și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

Într-un bol mare, combinați fasolea gătită, castraveții cubulețe și usturoiul mărunțit.

Adăugați uleiul de măsline, sucul de lămâie și oțetul de mere. Acesta este momentul în care puteți regla cantitatea de ulei, lămâie și oțet în funcție de preferințele dvs. personale pentru gust și aciditate. Adăugați sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust.

Folosind un blender sau un mixer de mână, mărunțiți toate ingredientele până obțineți o pastă fină și omogenă. Dacă pasta pare prea densă, puteți adăuga puțină apă pentru a o subția.

Gustați și ajustați condimentele și aciditatea, dacă este necesar. Adăugați mai multă sare, piper sau suc de lămâie, după preferință.

Transferați fasolea bătută într-un bol de servire și decorați cu frunze proaspete de mărar sau pătrunjel, dacă doriți.

Serviți fasolea bătută cu castraveți acri ca aperitiv sau garnitură alături de pâine proaspătă sau tăiați în cubulețe pentru a servi cu chipsuri sau legume proaspete.

Această rețetă simplă de fasole bătută cu castraveți acri este o alegere sănătoasă și gustoasă pentru a vă bucura de arome proaspete și texturi delicioase. Poate fi adaptată în funcție de preferințele dvs. personale, iar gustul său răcoritor va impresiona cu siguranță.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.