Fasole cu ardei dulci

Printeaza

O reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco.

Ingrediente:Fasole cu ardei dulci

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 3 sunca de curcan taiate fasii
  • 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 ardei grasi colorati diferit (rosu, galben, verde sau portocaliu) taiati in patratele de 1 cm
  • 2 catei de usturoi tocati fin
  • 400 g fasole patata (fara adaos de sare) scursa si spalata, la conserva
  • 55 g orez alb cu bobul lung
  • piper dupa gust
  • 225 ml apa
  • 3 lingurite otet de vin rosu
  • 1 lingurita sos Tabasco

 

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o cratita teflonata, la foc potrivit. Se adauga sunca de curcan si se prajeste aproximativ 5 minute sau pana devine crocanta. Se adauga ceapa si se prajeste amestecand des 5 minute sau pana se inmoaie. Se adauga ardeii si usturoiul si se caleste totul amestecand aproximativ 4 minute sau pana cand ardeii sunt inmuiati dar inca tari.

Se amesteca patata, orezul, ardeii si apa si se dau in clocot. Se micsoreaza flacara la minimum, se acopera si se fierbe la foc mic 20 de minute sau pana cand orezul este fiert si a absorbit tot lichidul. Se inglobeaza in final otetul si sosul Tabasco.

Fasole cu ardei dulci

Fasole cu ardei dulci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.