Farfalle cu creveti si ricotta

Printeaza

Farfalle cu creveti si ricotta din: paste, creveti, ulei de masline, branza ricotta, rosii cherry, usturoi, fulgi de chili, patrunjel verde, busuioc verde, sare, piper.

Ingrediente:Farfalle_cu_creveti_si_ricotta

  • 200 g paste fainoase
  • 200 g creveti decorticati (congelati)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g branza ricotta
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/4 lingurita fulgi de chili (optional)
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Căleşti usturoiul zdrobit într-o lingură de ulei de măsline, adaugi coaja de lămâie rasă şi creveţii decorticaţi semicongelaţi. Laşi toate ingredientele pe foc mic, circa 3-4 minute, amestecând mereu, până scade zeama lăsată de creveti şi aromele s-au combinat. Dai tigaia deoparte de pe foc.

Separat, fierbi pastele în apă cu sare, până capătă consistenţa „al dente”, le scurgi în strecurătoare, apoi le amesteci cu creveţii. Adaugi brânza ricotta, fulgii de chili (opţional), roşiile tăiate în patru, puţin pătrunjel verde tocat fin şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Amesteci uşor să nu se sfărâme ingredientele. Stropeşti cu restul de ulei şi serveşti salata, garnisită cu crenguţe de pătrunjel şi busuioc.

Farfalle cu creveti si ricotta

Farfalle_cu_creveti_si_ricotta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.