Farfalle cu ciuperci, spanac si ceapa verde
PrinteazaFarfalle cu ciuperci, spanac si ceapa verde din: farfalle, spanac, busuioc, usturoi, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, parmezan, ulei de masline si lamaie.
- 350 g farfalle
- 200 g spanac
- 1/2 legatura busuioc
- 1 catel de usturoi
- 150 g ciuperci champignon
- 1 legatura ceapa verde
- sare
- piper macinat
- 40 g parmezan ras
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Spanacul se spală şi se toacă mărunt. Frunzele de busuioc se mărunţesc. Usturoiul se toacă mărunt, iar ciupercile se taie feliuţe. Ceapa verde se spală, apoi se taie inele Pastele se fierb în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet.
Usturoiul se căleşte în 2 linguri de ulei, apoi se adaugă spanacul, busuiocul şi ceapa verde şi se amestecă bine şi se mai lasă câteva minute la călit, după care se asezonează cu sare şi piper. Ciupercile se călesc într-o lingură de ulei de măsline, se dau cu sare şi piper, apoi se stropesc cu zeama de lămâie. Se amestecă legumele şi pastele şi se servesc reci.
Farfalle cu ciuperci, spanac si ceapa verde
Pofta buna!
Imi plac farfallele