Fara sare

Printeaza

Fara sareVara, e bine să eviţi consumul de sare pentru a preîntâmpina retenţia de apă. Deşi sunt recomandate 7 g de sare pe zi, acestea nu se socotesc ca provenind doar din solniţă, ca adaos în mâncare. Toate alimentele, chiar şi legumele, conţin sare în mod natural.

Dacă suferi de afecţiuni cardiace, cu atât mai mult trebuie să fii atent la sare. La început, îţi va fi greu, însă cu timpul te vei obişnui cu un gust mai puţin sărat. Iar ca mâncarea să aibă totuşi gust şi s-o consumi de plăcere, nu doar de nevoie, iată care sunt principalele condimente ce pot suplini gustul sării: în primul rând, plantele aromatice, luate separat, apoi amestecurile cu miros intens.

Mărarul, cimbrul şi tarhonul sunt cele mai la îndemână. Aceeaşi eficienţă o au piperul, ceapa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.