Fantezie cu aroma de cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de fantezie cu aroma de cafea din: oua, zahar, ulei, amidon, cacao, faina, nuca, praf de copt, sare, lapte praf, frisca, cafea instant, gelatina, ciocolata alba, unt, ciocolata neagra.

Ingrediente blat:Fantezie cu aroma de cafea

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 40 g amidon alimentar
  • 20 g pudră de cacao
  • 100 g făină
  • 100 g miez de nucă măcinat
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente crema:

  • 4 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 50 g lapte praf
  • 500 ml friscă
  • 3 linguri cafea instant
  • 10 g gelatină

Ingrediente glazura:

  • 300 g ciocolată albă
  • 50 g unt

Ingrediente decor:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 1 lingură unt

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spu­mă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahă­rul treptat, bătându-se în continuare până când albuşurile devin tari, lu­cioase, ca la bezea. Se­parat, se freacă gălbe­nuşurile cu uleiul până când compoziţia îşi du­blează volumul, apoi se amestecă cu albuşurile.

Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pudra de cacao şi amidonul. La sfârşit, se adaugă nuca şi se amestecă uşor. Se coa­ce într-o formă de tort, unsă şi tapetată 35-40 de minute.

Intre timp, se prepară crema, frecând gălbenuşurile cu za­hărul, se adaugă lap­tele praf şi cafeaua di­zolvată într-o ceaşcă de apă. Compoziţia se fier­be la bain-marie, ames­tecând permanent, pâ­nă se îngroaşă.

Se lasă la răcit. Când este căl­duţă, se adaugă gelati­na înmuiată în apă rece, iar când este complet re­ce, se adaugă frişca şi se omogenizează.

Se taie blatul de tort în trei şi se pune cre­mă între părţi. Deasupra tortului se toarnă glazu­ra preparată din cioco­lata albă topită cu untul.

Se decorează cu ciocola­tă neagră topită şi freca­tă cu unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.