Falafel cu iaurt şi chutney de caise

Printeaza

Falafel cu iaurt şi chutney de caise din: naut, ceapa verde, usturoi, praf de copt, patrunjel, coriandru verde, seminte de susan, chimen, sare, piper cayenne, ulei, ardei iute, caise, ceapa, unt, zahar, otet de vin alb, iaurt.

Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania.

Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece nu conține carne sau ingrediente de origine animală.

Năut sau fasolea: Aceasta este componenta principală a falafelului și furnizează proteine, fibre și nutrienți esențiali.

Condimente și ierburi: Printre cele mai comune condimente folosite se numără coriandru, pătrunjel, usturoi, chimion, turmeric, coriandru măcinat, sare și piper. Acestea oferă falafelului gustul său specific și aromat.

Bicarbonat de sodiu sau praf de copt: Aceste ingrediente ajută la creșterea și pufarea gogoșilor.

 

 

 

Ingrediente:Falafel_cu_iaurt_si_chutney_de_caise

  • 1 kg naut (conserva)
  • 4 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 2 varfuri praf de copt
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 4 linguri coriandru verde tocat
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 praf chimen macinat
  • sare
  • piper de Cayenne
  • 500 ml ulei
  • 1 ardei iute rosu
  • 20 g jumatati de caise (conserva)
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahar
  • 4-5 linguri otet de vin alb
  • 500 g iaurt

 

Mod de preparare:

Se lasă să se scurgă năutul şi se pasează. Se toacă ceapa verde şi usturoiul; se adaugă la năut împreună cu un praf de copt, verdeaţă, susan şi mirodenii.

Se modelează biluţe şi se prăjesc în ulei 5-6 min. Se curăţă ardeiul iute de seminţe şi pieliţe albe. Se taie fâşii.

Caisele se taie felii.

Se toacă ceapa şi se călesc în unt. Se adaugă zahărul şi se lasă să se caramelizeze; se adaugă ardeiul iute, caisele, oţetul şi se lasă să fiarbă la foc moale 3-4 min.

Se servesc toate.

Falafel cu iaurt şi chutney de caise

Falafel_cu_iaurt_si_chutney_de_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.