Fajita de vită

Printeaza

O reteta de fajita de vita din: steak de vita, tortilla, smantana, zeama de limes, ulei de masline, usturoi, oregano, chimion, piper negru si coriandru.

Ingrediente:Fajita de vită

  • 4 steakuri de vita, fara os, aproximativ 250 g fiecare
  • 8 lipii tortilla, plus garniturile prezentate, pentru servire
  • 150 ml de smantana
  • pentru marinada:
  • zeama de la 6 limes
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite de oregano uscat
  • 4 lingurite de chimion macinat
  • 2 lingurite de piper negru macinat
  • 1 legatura mica de coriandru, tocat fin

 

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru marinadă într-un bol. Se adaugă carnea de vită şi se lasă la marinat peste noapte sau cel puţin o oră, la frigider. Se încinge grătarul şi se frig bucăţile de carne trei minute pe fiecare parte (dacă îţi plac să fie în sânge) sau mai mult. Se lasă să se odihnească cinci minute, apoi se taie în fâşii groase.

Pentru fajitas, se încălzesc lipiile tortilla pe grătar. Apoi se ung cu sosul de fasole neagră, se pun câteva bucăţi de carne, legume sotate, salată mexicană, guacamole şi puţină smântână. Se rulează şi se servesc alături de un pahar de Michelada.

Fajita de vită

Fajita de vită

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.