Evantai de vinete cu roşii

Printeaza

Evantai de vinete cu roşii din: vinete, rosii, busuioc, ulei de masline, usturoi, sare, piper, folie de aluminiu.

Ingrediente:Evantai de vinete cu roşii

  • 4 vinete rotunjoare (circa 300 g fiecare)
  • 500 g rosii mari
  • 1/2-2/3 cana frunze de busuioc tocate
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi, bine zdrobiti
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • folie aluminiu

 

Mod de preparare:

Frecaţi bine într-un castronaş usturoiul cu uleiul, busuiocul, sarea şi piperul. Curăţaţi „aripioarele” de la coada vinetelor, retezaţi codiţa, fără să tăiaţi capacul. Tăiaţi fiecare vânătă, pe lungime, în 8-10 felii subţiri care să rămână prinse la codiţă, ca un evantai.

Depărtaţi feliile şi ungeţi-le bine, pe ambele feţe, cu amestecul de busuioc. Tăiaţi roşiile rondele subţiri şi introduceţi câte 2-3 rondele între toate feliile vinetelor. Aşezaţi fiecare vânătă pe o bucată de folie de aluminiu, suficient de mare cât să puteţi înfăşură bine vânătă.

Infăşuraţi fiecare vânătă în folia ei, închizând bine capetele. Repetaţi cu o a doua bucată de folie. Puneţi pe grătar şi lăsaţi să se coacă cca 30 min, întorcând o dată, preferabil pe grătarul cu capac. Sunt gata când vinetele împachetate se simt moi (strângeţi cu grijă, ca să nu le zdrobiţi). Luaţi de pe grătar, desfaceţi cu grijă folia.

Picuraţi un pic de ulei de măsline şi serviţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.