Esenţă de zarzavat pentru supă

Printeaza

Esenţă de zarzavat pentru supă

Ingrediente:

  • 3 kg morcovi
  • 2 kg ceapă
  • 2 kg roşii
  • 1 kg pătrunjel
  • 5 ţeline
  • 6 ardei graşi
  • 1 kg varză albă
  • 750 g sare

 

Mod de preparare:

Tot zarzavatul se spală, se curăţă, se taie bucăţi mici şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu sarea, apoi se pune în borcane mici, apăsînd bine cu mîna ca să nu rămînă goluri.

Se toarnă în fiecare borcan un strat de ulei (cam de 1/2 cm), se acoperă cu celofan pus în douăşi se leagă.

Se păstrează la rece. Se întrebuinţează pentru pregătirea supelor sau a ciorbelor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.