Escalop din ceafa
PrinteazaEscalop din ceafa din: carnati, ceafa de porc, ceapa, castraveti murati, zeama de castraveti murati, faina, ulei.
- 6 cârnaţi Debrecen
- 700 g ceafa de porc
- 1 ceapă
- 3-4 castraveţi bulgăreşti muraţi
- 50 ml zeamă de castraveţi muraţi
- făină
- ulei
Mod de preparare:
Se taie ceafa în 4-6 felii, se bat cu ciocanul, apoi se crestează marginile din loc în loc, pentru a nu se aduna în timpul prăjirii. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se tăvălesc prin făină şi se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi.
Feliile se scot din tigaie şi se păstrează la cald.
Se rade ceapa pe răzătoarea cu găuri mici. Se pune în uleiul rămas de la carne, se căleşte, apoi se adaugă cârnaţii, tăiaţi rondele. Se lasă pe foc până se rumenesc feliile de cârnaţi, apoi se adaugă castraveţii muraţi, tăiaţi cuburi mici.
După 3-4 minute, se toarnă zeama de la castraveţi şi se lasă pe foc până dă câteva clocote. La servire, pe fiecare felie de carne se pune câte o grămăjoară de cârnaţi cu sos picant. Escalopul se serveşte cu piure de cartofi.
Pofta buna!