Escalop delicios

Printeaza

Escalop delicios din: carne macră de viţel, lamai, ulei de masline, sare si piper.

rp_Escalop_de_vitel.jpg

 

Ingrediente:

  • 400-500 g carne macră de viţel tăiată în felii
  • 2 lămâi zemoase
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, combinaţi zeama de lămâie cu puţin ulei şi piper.

Separat, bateţi feliile de carne cu un ciocan de lemn, apoi lăsaţi-le la marinat, cel puţin 30-45 de minute, punându-le în lichidul cu zeamă de lămâie.

Intr-o tigaie mare, din teflon şi cu fund dublu, rumeniţi feliile de carne pe toate feţele, apoi aşezaţi-le pe un platou cald.

Puneţi tigaia din nou pe foc şi în lichidul format, adăugaţi zeama de lămâie rămasă.

Omogenizaţi şi înfierbântaţi acest sos, după care îl veţi turna peste bucăţile de carne. Decoraţi-le apoi cu pătrunjel tocat şi coajă de lămâie rasă.

 

 

Escalop delicios

rp_Escalop_de_vitel.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.