Ecleruri cu crema de ness si glazura de cappucino

Printeaza

 

O reteta delicioasa de ecleruri cu crema de ness si glazura de cappucino din: ulei, faina, oua, praf de copt, mess, lapte, zahar vanilat, unt, cappucino si ciocolata alba.

Ingrediente aluat:Ecleruri cu crema de ness si glazura de cappucino

  • 75 ml ulei
  • 200 ml apă
  • 125 g făină
  • 3 ouă
  • un praf de copt

Ingrediente crema:

  • 3 ouă
  • o lingură ness
  • 4 linguri făină
  • 400 ml lapte
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 12 linguri zahăr
  • 50 g unt

Ingrediente glazură:

  • un plic cappuccino
  • 3-4 linguriţe ulei sau 30 g unt
  • o ciocolată albă

 

 

Mod de preparare:

Se pun într-un ibric apa şi uleiul şi când sunt pe punctul de a clocoti, se adaugă făina cernută, un praf de sare şi se ames­tecă repede cu o lingură de lemn să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia se lasă să se răcească la temperatura ca­merei şi, după ce s-a răcit, se amestecă cu ouăle, zahărul, zahărul vanilat, nessul, făina şi, la sfârşit, laptele călduţ şi se ames­tecă uşor să nu se lipească.

După ce s-a făcut crema de ness, se adaugă cubuleţul de unt şi se amestecă uşor, apoi se lasă să se răcească. Separat, în alt ibric, se pune cio­colata dată pe răzătoarea mare, cappuccino şi untul şi se pun să se topească la baie de aburi.

Intre timp, se coc cojile de ecleruri, se, taie pe mijloc, se umplu cu crema de ness şi se stropesc cu glazura de cappu­ccino. Se lasă să se răceas­că şi se servesc la cafea.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • eclere cu ness

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.