Eclere cu zmeura si migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de eclere cu zmeura si migdale din: ulei, sare, faina, ouoa, frisca, zmeura, migdale si zahar pudra.

Ingrediente:Eclere cu zmeura si migdale

pentru aluat:

  • 250 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 faina
  • 8-10 oua

pentru umplutura:

  • 600 ml frisca lichida
  • 200 g zmeura
  • 100 migdale uscate feliate
  • zahar pudra pentru decor

 

Mod de preparare:

Se toarna 600 ml de apa intr-o cratita, se adauga uleiul, 1.2 lingurita de sare, se pune pe foc si se da in fiert. Se adauga toata faina odata, se amesteca cu o lingura de lemn, pe foc mic, pana cand aluatul se desprinde de pe peretii cratitei.

Se da deoparte, se rastoarna intr-un bol se se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza ouale, batand bine cu mimixerul. Se pune aluatul intr-un pos si se formeaza bastonase pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute pana devin aurii. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se bate bine frisca si se pune intr-un pos curat. Bastoanele coapte si racite se taie pe orizontala. Se umple fiecare parte de jos a bastoanelor cu zmeura si se presara cu felii de migdale. Se acopera partea de sus a bastoanelor, se presara cu zahar pudra si se serveste.

Eclere cu zmeura si migdale

Eclere cu zmeura si migdale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.