Eclere cu crema de vanilie

Printeaza

Eclere cu crema de vanilie din: apa, unt, faina, oua, lapte, zahar, pastaie de vanilie, sare, pudra de anason, suc de lamaie.

Ingrediente:Eclere cu crema de vanilie

  • 275 ml apă
  • 145 g unt
  • 210 g făină
  • 8 ouă
  • 500 ml lapte dulce
  • 150 g zahăr tos
  • o păstaie de vanilie
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • un vârf de linguriţă de pudră de anason
  • 100 g zahăr pudră
  • sucul de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Apa se fierbe cu puţină, sare şi 120 g unt. Se adaugă făina, amestecând continuu cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe. Se ţine două minute pe foc, se lasă la răcit puţin, se pun pe rând patru ouă, mixând bine după fiecare.

Se pune aluatul într-o seringă pentru ornat şi se formează bas- tonaşe într-o tavă tapată cu hârtie de copt. Se coc 30-40 de minu te la foc iute spre mediu, având grijă să nu se deschidă uşa în primele 15 minute.

Intr-un vas se mixează gălbenuşurile împreună cu zahărul tos şi restul de sare până când îşi dublează volumul. Laptele se fierbe cu păstaia de vanilie, apoi se lasă la răcit.

Se toarnă amestecul de ouă cu zahăr şi restul de făină dilu­ată cu lapte. Se pune compoziţia pe foc, se adaugă restul de unt şi se fierbe până când s-a îngroşat.

Se taie eclerele, se umplu cu crema de vanilie şi se introduc la rece. Se face o glazură din zahărul pudră, sucul de lămâie, pudra de anason şi se decorează eclerele.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.