Eclere cu crema de cafea

Printeaza

Eclere cu crema de cafea din: apa, ulei, faina, oua, sare, frisca, zahar, cafea, zahar pudra, topping caramel.

Ingrediente:Eclere_cu_crema_de_cafea

pentru aluat:

  • 260 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 5 oua
  • 1 varf de cutit de sare

pentru crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 2 linguri cafea macinata fin

pentru glazura:

  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri apa calda
  • 50 g topping caramel

 

Mod de preparare:

Frisca lichida o pui pe foc cu zaharul si cafeaua. Amesteci bine si o aduci la punctul de fierbere, dar sa nu dea in clocot. O lasi sa se raceasca si o dai la frigider peste noapte. Pentru aluat, pui apa la fiert cu sarea si uleiul.

Cand da in clocot, adaugi toata faina odata si amesteci cu lingura de lemn pana se desprinde de pe peretii vasului. O lasi sa se raceasca. Pui aluatul intr-un castron si incorporezi treptat in coca, cu mixerul ouale, amestecând după fiecare ecler în glazură şi-l aşezi deasupână când aluatul devine neted şi lucios.

Umpli cu poş un aluat şi pui benzi de 10 cm lungime într-o tavă unsă cu puţin unt. Le coci în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute. Scoţi crema din frigider şi o baţi bine cu mixerul.

Desprinzi de pe hârtie eclerele şi le laşi să se răcească pe un grătar, după care le tai în jumătate, pe lungime. Pui cremă în poş şi umpli partea de jos. Amesteci apa cu zahărul şi toppingul de caramel, amestecând până devine lucioasă. Introduci capacul de la ecler in glazura si-l asezi deasupra cremei.

Eclere cu crema de cafea

Eclere_cu_crema_de_cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.