Eclere cu ciocolată şi caise

Printeaza

Eclere cu ciocolată şi caise din: unt, faina, apa, sare, oua, budinca de vanilie, lapte dulce, nuca de cocos, ciocolata alba, caise uscate, esenta de migdale.

Ingrediente:Eclere_cu_ciocolata_si_caise

  • 100 g unt
  • 125 g faina
  • 125 ml apa
  • un sfert de lingurita cu sare
  • 4 oua
  • un plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte dulce
  • 100 g nuca de cocos
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g caise uscate
  • o lingurita cu esenta de migdale

 

Mod de preparare:

Untul se pune la fiert într-o oală împreună cu apa şi sarea. Când începe să clocotească se adaugă toată făina şi se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi când este călduţă se adaugă ouăle. Se mixează bine după fiecare, ca să rezulte o compoziţie omogenă.

Se pune într-un pistol de fursecuri şi se toarnă bastonaşe pe tava tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu spre mare 30 de minute, având grijă să nu se ardă. Praful de budincă se amestecă bine cu laptele rece şi se fierbe până se îngroaşă.

Se adaugă esenţa de migdale, caisele tocate mărunt, nuca de cocos şi se amestecă. Se taie jumătăţi cojile de ecler, se umplu cu cremă o parte din ele şi se aşază deasupra jumătăţile rămase goale. Se ung cu ciocolată topită şi se introduc la rece. Nu se deschide usa cuptorului primele 20 de minute altfel nu mai cresc eclerele.

Eclere cu ciocolată şi caise

Eclere_cu_ciocolata_si_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.