Ecler

Printeaza

Ecler

Ingrediente:Ecler

  • 125 g grăsime (unt, untură sau ulei)
  • 250 g apă
  • 200 g făină
  • 8 ouă
  • puţină sare
  • cremă de vanilie, de cafea etc.
  • marmeladă
  • glazură

 

Mod de preparare:

Se fierbe apa împreună cu grăsimea şi sarea. Cînd a dat în clocot se adaugă dintr-o dată toată făina, amestecînd repede cu o lopăţică sau cu o lingură de lemn.

Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă cîte un ou, amestecînd continuu.

Nu se pune oul următor pînă ce primul nu a fost absorbit complet. Se pun atîtea ouă cîte cere compoziţia, ca să fie bine legată şi moale. Se pregăteşte un cornet de pînză sau celofan cu o mică pîlnioară la vîrf cu deschizătura de 1 cm diametru.

Acest cornet se umple pe jumătate cu compoziţia de mai sus şi cu el se toarnă în tavă bastonaşe de circa 8—10 cm lungime, de grosimea unui deget.

Se lasă între bastonaşe o distanţă de 3 cm. Se dau la cuptor, la început la foc tare, apoi la foc mai slab.

Se coc circa 20 min, pînă se usucă compoziţia. Se scot din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se taie de-a lungul în două şi se umplu cu cremă de vanilie.

Se mai pot umple cu cremă de fistic, de cafea sau de cacao. Se ung pe deasupra cu un strat foarte subţire de marmeladă, apoi se glasează după plac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.