Ecler cu vanilie

Printeaza

Ecler cu vanilie din: apa, lapte, unt, oua, sare, zahar, faina, vanilie, margarina, ciocolata, frisca.

Ingrediente:Ecler cu vanilie

Pentru aluat:

  • 100 ml apă
  • 120 ml lapte
  • 125 g unt
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 6 linguri făină

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte clocotit
  • 1/2 baton vanilie
  • 6 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 60 g făină
  • 50 g margarină

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată menaj
  • 100 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Se pun la fiert lap tele, apa, sarea, untul şi zahărul. Când începe să fiarbă, se ia vasul de pe foc, se adaugă făina, amestecând continuu. Când se răceşte compoziţia, se adaugă ouăle bătute ca pentru omletă şi se amestecă bine, să se omogenizeze aluatul. Intr-o tavă unsă, se pun cu poşul bastonaşe din aluat, late de
1 cm.

Se coc circa 30 de minute, la foc mic, se lasă să se răcească şi se taie pe jumătate.

Laptele cu batonul de vanilie se dau într-un clocot, se acoperă vasul şi se lasă deoparte. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi faina şi se toarnă apoi, puţin câte puţin, laptele călduţ. Se pune la foc, amestecând continuu, până când crema se îngroaşă. Se dă deoparte, se adaugă margarina şi se freacă până se răceşte compoziţia.

Ciocolata se topeşte în frişca fierbinte, dar fără să dea în clocot. Se dă la rece, după care se mixează.

Se umplu eclerurile cu crema de vanilie şi se ornează cu cea de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.