Ecler cu crema de urda

Printeaza

Ecler cu crema de urda din: faina, unt, oua, ulei, lapte, urda, fistic, marar verde, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 150 g faina
  • 120 g unt
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • 300 g urda
  • 80 g fistic
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert laptele cu 100ml apă, untul, uleiul şi puţină sare.

Când amestecul fier­be, adăugaţi făina şi amestecaţi energic, pentru a nu se forma cocoloaşe.

Lăsaţi amestecul omogenizat să se răcească şi apoi cu ajutorul unui poş, puneţi într-o tavă, pe hârtie de copt, bastonaşe cu lungimea de 8 – 9 cm lungime, lăsând loc între ele, pentru că cresc la copt.

Coaceţi-le la foc potrivit, 30 – 35 de minute, apoi luaţi-le din tavă şi lăsaţi-le la răcit. între timp, amestecaţi urda cu mărarul tocat mărunt, fisticul sfărâmat, sare şi piper, după gust.

Tăiaţi pe jumătate ederurile şi umpleţi-le cu amestecul cu urdă. Omaţi-le cu fistic zdrobit.

 

Ecler cu crema de urda

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Ecler cu vanilie

Desert delicios: Ecler cu vanilie

Ecler cu vanilie din: oua, faina, apa, ulei, sare, budinca de vanilie, zahar, lapte, esenta de vanilie, ciocolata, smantana. Ingrediente: 6 ouă 200 g făină 250 ml apă 250 ml ulei 1 praf de sare 2 plicuri budincă de vanilie 6 linguri zahăr 800 ml lapte esenţă de vanilie 250 g ciocolată 52% cacao 50 g […]

 

Cum se prepara tort cu banane

Tort ecler cu banane

Tort ecler cu banane din: biscuiti, budinca de vanilie, lapte, frisca, banane, zahar pudra, lapte, scortisoara. Ingrediente: 420 g biscuiţi graham cu scortisoară 110 g budincă de vanilie sau cremă de vanilie 590 ml lapte 340 ml frişcă lichidă bătută 6 banane proaspete, tăiate în felii subţiri Pentru glazură: 220 g zahăr pudră 60 ml lapte […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.