Dulciuri tradiţionale de Crăciun cu ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de dulciuri traditionale de craciun cu ciocolata din: faina, oua lichior de anason, zahar, unt, ulei de floarea soarelui, naut, ciocolata menaj. fructe confiate si zahar pudra.

Ingrediente:Dulciuri tradiţionale de Crăciun cu ciocolata

  • 250 g faină albă
  • 3 ouă
  • 1 păhărel lichior de anason
  • 1 lingură de zahăr
  • 15 g unt
  • sare
  • 1 l ulei de floarea-soarelui

pentru umplutură:

  • 300 g năut
  • 150 g ciocolată menaj
  • 1 păhărel lichior de anason
  • 1 lingură zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 cutie cu fructe confiate mixte

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pune năutul la înmuiat peste noapte, apoi fierbe-1 într-o crăticioară cu apă cu un praf de sare. Scurge năutul de apă, pasează-l şi condimentează-l cu zahărul vanilat, ciocolata de menaj mărunţită, fructele confiate, lichiorul şi 1 lingură de zahăr.

Separat, frământă un aluat din făină, ouă, 1 păhărel lichior de anason, 1 lingură de zahăr, unt şi un praf de sare. Când ai obţinut un aluat compact şi neted, acoperă-1 şi la- să-1 să se odihnească 30 de minute într-un loc răcoros.

Intinde din aluat două foi subţiri, aşază pe una dintre ele grămăjoare de umplutura, lăsând spaţiu între ele, acoperă cu cealaltă foaie, lipeşte aluatul dintre ele şi taie-le ca pentru ravioli.

Prăjeşte-le în baie de ulei de floarea-soarelui, scoate-le pe hârtie absorbantă şi, când s-au răcit, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le.

Dulciuri tradiţionale de Crăciun cu ciocolata

Dulciuri tradiţionale de Crăciun cu ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.