Dulciuri cu zmeura

Printeaza

 

Ingrediente:Dulciuri cu zmeura

  • 300 g unt
  • 170 g zahăr tos
  • 450 g făină
  • 3 ouă
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • ghimbir ras
  • pudră de scorţişoară
  • o jumătate de pliculeţ praf de copt
  • sare
  • esenţă de lămîie
  • 300 g zmeură
  • mentă verde
  • zahăr pudră
  • frişcă
  • pepene roşu

 

Mod de preparare:

Zahărul tos, zahărul vanilinat şi un praf de sare se amestecă bine cu untul moale Se mixează pînă devine ca o cremă omogenă, se adaugă un vîrf de linguriţă de pudră de scorţişoară şi o linguriţă de ghim­bir ras.

Se adaugă-ouăle, esenţa de lămîie după gust, praful de copt şi făina. Se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se taie ron­dele cu o cană şi, în mijlocul fiecărei rondele, se pun cîte un fruct de zmeură şi o frunză de mentă presată puţin ca să-şi inten­sifice aroma.

Se acoperă zmeura cu aluat, li se dă formă de bile şi se aşază pe o tavă tapetată cu hîrtie de copt. Se introduce tava în cuptor şi se coc 10-15 minute la foc potrivit. Se scot, se lasă să se răcească şi se presară zahăr pudră. Se servesc reci sau calde cu frişcă sau salată de pepene roşu.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.