Dulci si crocante

Printeaza

Dulci si crocante – specialitate pakistaneza din: făină, grăsime, zahăr pudră, ulei.

Ingrediente:Dulci si crocante

  • 1 ceaşcă făină
  • 3 linguri grăsime
  • 1/2 ceaşcă zahăr pudră
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se cerne făina şi se amestecă bine cu grăsimea. Se adaugă zahărul pudră şi se frământă în continuare.

Din aluatul obţinut, cu mâna umezită în apă rece, se fac mici sfere, ce se turtesc apoi uşor pe un blat de lemn presărat cu foarte puţină făină său ulei, spre a căpăta o formă alungită.

Se rulează aceste „ovale plate“ de la un capăt la altul, lipindu-se ou puţină apă.

Se pun la prăjit; fără să se atingă între ele, în ulei încins, mai întâi la foc mic, apoi iute. Se lasă până ce se rumenesc frumos.

Când s-au răcit şi sunt bune pentru a fi servite ele trebuie să fie crocante.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.