Dulceata de rubarba cu vanilie

Printeaza

Dulceata de rubarba cu vanilie din: zahăr extrafin, tije rubarbă, zeama de lamaie, esenta de vanilie.

Dulceata_de_rubarba_cu_vanilie

Ingrediente:

  • 1 kg zahăr extrafin
  • 1 kg tije rubarbă
  • zeama de la 1 lămâie
  • esenţă vanilie

 

 

Mod de preparare:

Tai tijele de rubarbă cubuleţe şi le pui într-un bol. Adaugi zahărul şi ţii la macerat cel puţin 12 ore. A doua zi, strecori, iar sosul for­mat îl fierbi, la foc potrivit, cu esen­ţa de vanilie.

Când observi că înce­pe să se lege siropul, pui cubuleţele de rubarbă şi zeama de lămâie. Laşi la fiert până când se leagă şi, dacă este cazul, spumuieşti.

Torni dulceaţa în borcane, pe care le închizi ermetic.

Dulceata de rubarba cu vanilie

Dulceata_de_rubarba_cu_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.