Dulceata de piersici cu lichior

Printeaza

Dulceata de piersici cu lichior din: piersici, lichior de caise sau de piersici, lămâi, zahăr, gelfix.

Dulceata_de_piersici_cu_lichior

Ingrediente:

  •  1 kg piersici
  •  2 lămâi
  •  1 kg zahăr
  •  1 plic gelfix
  •  2 linguri lichior de caise sau de piersici

Mod de preparare:

Piersicile se opăresc puţin cu apă clocotită şi se decojesc; se taie jumă­tăţi şi se scoate sâmburele. Pulpa se taie mărunt. Se stoarce lămâia şi su­cul se amestecă cu pulpa de piersici. Se amestecă împreună cu zahăr şi zahăr gelifiant şi se lasă să se pă­trundă cca. 3 ore la temperatura camerei.

Compoziţia se lasă să dea în fiert, amestecând şi se lasă apoi să clocotească 1 min. Se înglobează înăuntru   lichiorul de piersici sau de caise. Dulceaţa fierbinte se introduce în borcane curate; se răstoarnă cu susul în jos şi se lasă să stea astfel 15 min. Apoi se lasă să se răcorească.

Dulceata de piersici cu lichior

Dulceata_de_piersici_cu_lichior

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.