Dulceata de pepene rosu

Printeaza

Dulceata de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de vanilie.

Ingrediente:

  • 2,5 kg miez de pepene rosu
  • 1,5 kg zahar tos
  • 1 lamaie
  • 1 fiola de esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Speli pepenele si-l tai in opt. Cureti semintelde si coaja si portionezi apoi in bucati cat mai mari. In cratita in care vei fierbe dulceata, pui pepenele si zaharul.

Amesteci bine si lasi sa se macereze timp de 3 ore. Adaugi apoi vanilie si lamaie bine spalata si taiata rondele cat mai subtiri. Pui ingredientele pe foc si amesteci din cand in cand sa nu se prinda.

Cand ajunge la fierbele, diminuezi focul si lasi sa fiarba pana bucatile de pepene sunt sticloase, circa 40 de minute. Dupa acest timp scoti putin sirop pe o farfurie si incerci sa vezi daca se lipeste.

Daca da, e semn ca dulceata e gata. Pui dulceata in borcane curate, pui capase si le intorci imediat cu gura in jos. Le lasi sa se raceasca.

Dulceata de pepene rosu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.