Dulceaţă din fructe de soc
PrinteazaO retete delicioasa de dulceata din fructe de soc, zahar, lamie, apa.
- 2,5 kg bobiţe de soc
- 1,5 kg zahăr
- 2 lămăi
- 100 ml apă
Mod de preparare:
Se spală bine bobiţele de soc în mai multe ape reci şi se lasă la scurs. Se pun apoi într-o cratiţă împreună cu apa şi zahărul. Se lasă câteva ore până se topeşte tot zahărul.
Se pune vasul pe foc şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Nu se amestecă cu lingura prin dulceaţă, doar se mişcă cratiţa stânga-dreapta. Doar aproape de final se amestecă bine cu o lingură de lemn.
Când siropul e bine legat, se opreşte focul şi se lasă dulceaţa să se răcească în cratiţă. Se pune în borcane, numai după ce s-a răcit complet.
Dulceaţă din fructe de soc
Pofta buna!
Nu am facut niciodata dulceata din fructe de soc, oare ce gust o avea …