Dulceata delicioasa de macese cu mere

Printeaza

Dulceata delicioasa de macese cu mere din: măceşe, mere acrişoare, suc de lamaie, Gelfix.

Dulceata_delicioasa_de_macese_cu_mere

Ingrediente:

  •  800 g măceşe
  •  800 g mere acrişoare
  •  sucul de la 1 lămâie
  •  1,6 kg zahăr
  •  1 1/2 plic Gelfix

Mod de prepareare:

Se curăţă măceşele, se spală şi se taie jumătăţi. Se golesc de sâmburi. Se mai spală o dată şi se lasă la înmuiat în 500 ml apă 8 ore. Apoi se fierb cca. 25 min. în aceeaşi apă şi se pasează.

Merele se decojesc, se taie sferturi, se golesc de sâmburi şi se taie mărunt. Se amestecă împreună cu sucul de lămâie şi se adaugă la măceşe. Se cântăresc fructele şi se potriveşte cantitatea de zahăr, conform indicaţiilor de pe plicul de Gelfix.

Se amestecă zahărul cu fructele şi gelfixul şi se lasă să clocotească 1 min, amestecând. Se toarnă în borcane, se închid şi se răstoarnă cu capacul în jos; se lasă să stea 15 min. astfel, apoi se întorc şi se lasă să se răcească.

Dulceata delicioasa de macese cu mere

Dulceata_delicioasa_de_macese_cu_mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.