Dulceata delicioasa de gutui

Printeaza

Dulceata delicioasa de gutui din: gutui, zahar, zahar vanilat, lamaie, apa.

Ingrediente:Dulceata delicioasa de gutui

  • 1 1/2 kg gutui
  • 1 kg zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 căni apă

 

Mod de preparare:

Alegi gutui bine coapte, pe care le speli până îndepărtezi puful. Le cureţi de coajă şi le tai în felii subţiri, apoi fideluţă, îndepărtându-le cotoarele.

Pui la fiert apa şi zahărul, până obţii un sirop legat. Adaugi gutuile tăiate fideluţă şi le fierbi până se leagă bine dulceaţa. Probezi dacă este legată picurând pe o farfurie rece picături de sirop. Picăturile nu se lăţesc, îşi păstrează forma rotundă, dacă dulceaţa este legată.

Adaugi apoi zahărul vanilinat şi zeama de lămâie, amesteci uşor şi iei vasul de pe foc.

Pui dulceaţa fierbinte în borcane de 400 ml şi capsezi capacele sau, după caz, le înfiletezi.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.