Dulceata delicioasa de gutui
PrinteazaDulceata delicioasa de gutui din: gutui, zahar, zahar vanilat, lamaie, apa.
- 1 1/2 kg gutui
- 1 kg zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- zeama de la 1/2 lămâie
- 2 căni apă
Mod de preparare:
Alegi gutui bine coapte, pe care le speli până îndepărtezi puful. Le cureţi de coajă şi le tai în felii subţiri, apoi fideluţă, îndepărtându-le cotoarele.
Pui la fiert apa şi zahărul, până obţii un sirop legat. Adaugi gutuile tăiate fideluţă şi le fierbi până se leagă bine dulceaţa. Probezi dacă este legată picurând pe o farfurie rece picături de sirop. Picăturile nu se lăţesc, îşi păstrează forma rotundă, dacă dulceaţa este legată.
Adaugi apoi zahărul vanilinat şi zeama de lămâie, amesteci uşor şi iei vasul de pe foc.
Pui dulceaţa fierbinte în borcane de 400 ml şi capsezi capacele sau, după caz, le înfiletezi.
Pofta buna!