Dulceaţă de zmeură

Printeaza

Dulceaţă de zmeură
Dulceaţă de zmeură

Ingrediente:

  • 1 kg zmeură
  • 500 g zahăr
  • 3 linguri suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Zmeura trebuie să fie mare şi frumoasă. Se curăţă de codiţe, se spală bine sub jet de apă, se scurge, după care se aşază într-un vas de inox în straturi alternative de zmeură şi zahăr. Se pune la frigider de pe o zi pe alta.

Dulceaţa se fierbe la foc potrivit, până ce este bine legată. Evitaţi pe cât posibil amestecarea directă. Vasul se prinde de ambele părţi şi se clatină înainte şi înapoi.

Când dulceaţa este gata, se ia de pe foc, se îndepărtează spuma şi, după ce s-a răcit, se pune în borcane sterilizate care se închid ermetic.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.