Dulceata de vinete cu nuci

Printeaza

Dulceata de vinete cu nuci

Ingrediente:Dulceata de vinete cu nuci

  • 1 kg vinete mici (de marimea unui ou)
  • 100 gr de miez de nuca
  • sucul de la o lamiie
  • 800 g de zahar
  • 500 g miere
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lingurita piper
  • ghimbir
  • nucsoara

Mod de preparare:

Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se oparesc în apa clocotita 15 min.Se scot cu o spumiera, se clatesc cu apa rece si se scurg bine.

Se face un sirop din zahar, zeama de lamiie, vanilie si 1/2 l apa. Cind incepe sa fiarba, se rastoarna vinetele si nucile si se lasa la foc mic 30 min.

Se stinge focul si se lasa vinetele în sirop 48 h.Se pune la foc mic. Cind fierbe, se adauga mierea si mirodeniile.

Se fierbe 15 min dupa care se toarna în borcane. Cine are rabdare poate sa umple fiecare vinata cu un miez de nuca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.